Tehetségesek

http://csvvse.hu/?p=483
Válog.csop.

Elől: Tyukász Máté, Kovács Bálint és Kátai-Benedek Máté

2013. február 02.-án a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezték meg a 2001-ben született gyerekek országos felmérőjét. A Csongrád Városi Vízilabda Sportegyesület három sportolójával képviseltette magát. A 2001-ben született Kovács Bálint, valamint a 2002-es születésű Kátai-Benedek Máté és Tyukász Máté voltak, akik az edzéseken, és mérkőzéseken mutatott teljesítményükkel kiérdemelték, hogy edzőik Szremkó Krisztina és Huszka Károly felvigyék őket a Margitszigetre.

Az esemény célja a gyerekek egyéni képességeinek felmérése, mely alapján a szövetség kiválogatja az ügyesebbeket, és rendszeres edzésekkel biztosítja a kiemelkedő tehetségek megfelelő fejlődését.

A felmérőn 36 egyesületből (23 vidéki és 13 fővárosi) 150 fiatalt mértek fel. A csongrádi gyerekek, kitűnően teljesítettek, hiszen a vidéki egyesületek között az összesített pontszámok alapján gyermekeink az 1. helyet érték el. Kovács Bálint az országos egyéni sorrendben a 4. helyen szerepel, míg csapattársai az egy évvel idősebbek között is az élmezőnyben foglaltak helyet. Ez a jövő szempontjából nagyon bíztató az egyesületre és a gyerekekre nézve is, Kemény Ferenc és Dr. Szivós István a szövetség utánpótlás neveléséért felelős vezetői külön gratuláltak az eredményhez és további sikereket kívántak egyesületünknek.


Szóljon hozzá!