I. VESTFROST VÍZILABDAKUPA

http://csvvse.hu/?p=571
vestfrost2

Fotó és szöveg: Majzik Attila

Dán és izraeli vendégekkel rendeztek nemzetközi vízilabdakupát az utánpótlás korú játékosoknak az uszodában, ahol a vendéglátó csongrádi csapat mellett a szentesi gárda is medencébe szállt.


A látványos és izgalmas meccseken az eredmény helyett a felkészülésen és az egyesületek közötti baráti kapcsolatok kialakításán volt a hangsúly.


„A legfontosabb a kapcsolattartás, illetve az, hogy a gyerekek barátkozzanak egymással.” – mondta el lapunknak Kozák László, a CSVVSE vezetőedzője. „Ezt a nemzetközi vízilabdatornát első alkalommal rendeztük meg, remélhetőleg hagyományteremtő torna lesz. A Vestfrost kifejezte abbéli szándékát, hogy támogatja és melléáll ennek a kezdeményezésnek.”


Hogy évről-évre adottak legyenek a külföldi vendégcsapatok, az a dánokon biztosan nem múlik: „Nagyon kellemes kisváros Csongrád, nagyon jó emberekkel találkozunk, és rengeteget vízilabdázunk. Ez a legfontosabb, mert a vízlabda az életünk. Szeretünk idejárni, mert rengeteg csapattal találkozhatunk.” – nyilatkozott Ole Lögsted, a dán csapat edzője.


A két csapat között ősszel még szorosabbra fonódhat a kapcsolat, ugyanis körvonalazódik egy „visszavágó” lehetősége, melynek során a dánok látnák vendégül a csongrádi vízipólós palántákat.

Szóljon hozzá!