Csongrád Sportuszoda hírek!

http://csvvse.hu/?p=940

Kedves Tagjaink! Kedves Csongrádiak! Kedves Sportolni vágyó Vendégek!

Az elmúlt másfél évtized sikereinek hullámán egyesületünk taglétszáma megsokszorozódott, jelenleg 200 fő felett van a 18 év alatti sportolóink száma. Az 50m-es sportmedence a téli hónapokban finoman szólva nem segíti a gyermekek megfelelő felkészítését, ezért néhány évvel ezelőtt nagyon örültünk, amikor a társasági adókedvezmény által támogatott látvány-csapatsportok közé került a vízilabda. 2015-ben elhatároztuk, hogy pályázunk egy fedett medence építésére és miután az előzetes elbíráláskor a szövetség elnöksége egyöntetűen támogatta a javaslatunkat, az idei évben sikerrel adtuk be programunkat az építkezésre. 2016 október végén kézhez kaptuk a Magyar Vízilabda Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzetgazdasági Minisztérium által aláírt jóváhagyó határozatot, így a projekt megvalósulása előtt nincs további akadály.

A medencét a helyi igények kielégítésére – elsősorban utánpótlás nevelési célokra – alakítottuk ki úgy, hogy más sportágak (úszás, triatlon, kajak-kenu, stb.) részére is megfelelő felkészülési helyszín legyen. A méretek kialakításánál és a műszaki megoldások tervezésénél is kiemelten kezeltük a fenntarthatóság és gazdaságos üzemeltetés elveit. A medence mérete 30m x 25m, melyben 12 úszópálya, illetve, vízilabda pálya és mellette 5 úszópálya alakítható ki.

Az épület földszintjén 50m2-es előcsarnok, 1-1 egyenként 30m2-es férfi és női öltöző, raktár, továbbá egy iroda kerül kialakításra. A nézőket, szurkolókat 140 fős, kényelmes műanyag székpalásttal felszerelt lelátó várja, melyet megnövekedett igény esetén további 100-120 hellyel tudunk bővíteni a későbbiekben. Az emeleti rész kialakításával kapcsolatban az építkezés folyamán döntünk.

csongrad_sportuszoda

A beruházás összköltségvetése bruttó 670mFt, melynek 70%-át (470mFt) a társasági adó kedvezményekből, 30%-át pedig saját forrásból szeretnénk előteremteni. A projekt megvalósítását Csongrád Város Önkormányzata minden erejével támogatja, de ettől függetlenül megköszönjük minden segítő szándékú vállalkozás felajánlását.

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal.

Kozák László – Csongrád VVSE ügyvezető, +36 70 428 9334

Szóljon hozzá!